Nuffnang Header

Thursday, May 27, 2010

Surat Amaran

Ingat lagi tak I pernah post mengenai masalah Maxis yang pernah menghantui diri I dulu dan according to the last word jugak I pernah mention akan bawa masalah ini ke pihak Aduan Rakyat TV3 if benda ini still tak solve lagi. Untuk pengetahuan korang, selepas I terminate that services yang kononnya kata I pernah subscribe tuh I dah tak terima pon any complain daripada Mama berkaitan issue ini. I'm not sure whether that services dah memang tak ada in my phone bills or not sebab selepas kejadian itu I sendiri lupa nak tanya Mama. HE-HE. but apa yang I tahu after 2 or 3 months, Mama pulak receive notification dari company tuh yang mengatakan Mama subscribe for that services. HA-HA-HA. so dah terbukti lah bukan I yang subscribe.


I ingat settle je masalah Maxis, settle lah segala-galanya berkaitan Telekomnunikasi Prabayar. Ini tidak. masalah U-Mobile yang dulu pulak timbul. yang ini memang I paling fed-up ah! eventho I dah terminate ketiga tiga line tuh, I still dapat phone bills every month yang menyuruh I untuk settle balance yang still ada. bayangkan lah, 3 lines, 3 bills and 3 latters sampai kat rumah with same name and same address!! I just ignore je bills tuh bila sampai sebab time tuh memang I tak ada duit kot nak bayar. lagipon mama kata, dah terminate line buat apa lagi nak bayar saki baki tuh.lain lah kalau I pernah guna kesemua line tuh before this. in tidak, cabut dari kad pon I tak pernah sebab lepas dapat percuma I terus bawak balik dan simpan kat rumah.


Selepas berbulan bulan I asyik ignore je that bills. I dapat surat notis dari pihak guaman untuk settle semua bills tuh sebelum masa yang ditetapkan kalau taknak kena tindakan susulan. masa Mama tunjuk surat tuh, I takda apa apa perasaan pon. baca okayy thats it. Mama pon tak nampak muka kerisauan suruh I bayar jugak kalau taknak kena tangkap. Mama dah boleh cool, I pon cool lah jugak. HE-HE. yelah mama I kan pakar bab-bab hal ini. bila dia suruh I bertindak, I bertindak lah. kalau dia tak cakap apa apa, I diam je lah. buat apa nak rungsingkan kepala lagikan.


Lepas dapat surat notis tuh, I perasan lah yang I dah tak terima lagi phone bills dari mereka. tapi after that keep receiving surat notis pulak. ingat lagi masa last sem setiap kali habis kelas around 11-12 PM, I mesti receive miss kol dari nombor yang tak dikenali. time tuh I perasaan jugak lah kenapa nombor nih asyik kol I je. pastu dah lah kol time I ada kelas memang sah sah lah I tak angkat. dari situ I macam ada instinct yang ini tak lain tak bukan mesti orang-orang U-Mobile. sebab before this I pernah lah jugak angkat bila nombor tuh kol dan ternyata memang orang orang U-Mobile yang suruh I settlekan balance yang tertunggak tuh. tapi time ini surat notis belum wujud lagi.


So setiap kali nombor macam familiar je mesti I tak angkat. mesti bengang gyler kan dorang. HAHA. Mungkin sikap I yang mendiamkan diri agak lama tanpa membuat sebarang pembayaran membuatkan pihak U-Mobile lagi rasa tak senang duduk.


Nak dijadikan cerita, 1 day masa I tengah siap siap menuju ke booth College Festival I ada receive 1 called nih. masa tuh I dah lah Head Director untuk Bazaar division. memang dah jadi rutin harian mesti akan terima kol dari sesiapa sahaja. so setiap kali orang kol mesti I angkat sebab I takut benda tuh important. especially kalau benda itu berkaitan dengan vendor. masa I receive that kol I terus angkat sebab I ingat vendor rupa rupanya orang U-Mobile okay! time tuh I dah macam, wateheck! perlu ke kol aku time aku tengah busy nih. malas nak layan hokayyyy!!


Owh ya btw, time tuh I lupa nak save nombor orang U-Mobile nih.


Bermacam macam helah I cakap semata-mata tak nak cakap dengan orang U-Mobile. tapi gyler degil nak mampusss hokayy. bila I cakap I dalam kelas boleh tak kol lain kali dia tak terima. katanya penting sangat. penting dia macam hidup dan mati je kan (habis masa depan aku tak penting ke ah?) walaupon sebenarnya I tipu je kot. tapi memang sengal betul! memang buat I panas ah! dah lah cuaca time tuh sangat panas I lagi lah bertambah panasss!! grrr


As you all know, kalau U-Mobile kol tak lain tak bukan mesti nak remind I pasal bayaran yang tertunggak lah tuh. dia tanya samada I ada terima surat notis dari syarikat dia (pejabat guaman) yang difailkan oleh anak guamannya (U-Mobile) tak? I cakap , entah tak tahu sebab I duduk jauh dah lama tak balik rumah. muaHAHAHA. malas nak layan hokayy. malas nak layann.


Tapi yang paling tak boleh bla bila dia suruh I settlekan HARI INI jugak! means time tuh hari RABU so hari Rabu jugak lah I kena settlekan. wateheck! dah lah masa cakap suara mamat tuh macam kerek gyler hokayyy. macam I nih ada buat kesalahan yang sangattt besar lah! katalah bengang sebab I tak pernah angkat phone kol dia. then I cakap, tak boleh sebab I ada kelas plus tak ada transport nak pergi semua (ko tak tahu ke aku nih students? sengal!) last-last sebab I malas nak layan dia plus time tuh tengah busy layan vendor kat booth I cakap kat dia boleh tak kalau I settlekan hujung minggu nih. dia cakap boleh tapi make sure settlekan dan hari isnin dia akan kol I balik for conformation. HAHA. memang I tak akan angkat lah weyh! lepas dia cakap macam tuh I terus save nombor dia dengan menulis 'U-MOBILE BABI' wakakakakakakaka



Duhh, dulu bukan main suka lagi I dengan iklan U-Mobile nih. sekarang I rasa macam nak sepak terajang je mamat yang buat muka sememeh kat atas tuh!
dah ah mintak teh tarik suku jee!! lempang kang!


Balik rumah, I adu masalah ini kat mama. mama cakap toksah nak layan orang-orang macam tuh! nak dapatkan duit dengan cara yang senang. macam kes U-Mobile nih, kalau I bayar jugak memang sah-sah dorang dapat DUIT ATAS ANGIN. sanggup kol, cari orang untuk dapatkan duit. and paling mengejutkan mama kata mama pernah kol number yang tertera kat surat notis tuh saja saja nak tahu company mana, rupa-rupanya alamat and nama company je tulis Pejabat Guaman padahal sebenarnya company U-Mobile jugak!


memang betul-betul terdesak ah!! what a shame, U-MOBILE!


Haish, sebabkan duit macam-macam orang sangupppp buat. bak kata along, ko buat bodo je la weyhh. tunggu orang U-Mobile tuh datang rumah seret ko masuk Mahkamah baru ko bayar. so selagi tak datang jangan bayar okayy babai.




3 comments:

qamaruluramaq.blogspot said...

g wat report polis jer.. tanyer wana.. die leh tolg..

e y R a said...

report polis? malas lah nanti byk procedure. nanti aku terfemes macam mana. tak nak ah! hahaha

Anonymous said...

ramai yg terkena mcm u ni...umobile skrg rancak nak menipu orang lagi dgn blackberry... inform kawan2 anda hati2... biar umobile bungkus... jom ramai2 komplen dkt skmm dan tribunal pengguna dll

Nuffnang Content