Nuffnang Header

Thursday, December 23, 2010

Congratulation Sistah



Today afternoon received good news from Mama yang Wani dapat Straight A'sssssssssss for PMR ! Sangat speechless sampai rasa nak menangis pon ada. Paling terharu bila dapat tahu Mama pon menangis jugak. Itu lah orang kata tak ada apa yang mampu mengembirakan seorang ibu bila melihat kejayaan anak anaknya. Yelah siapa tak bangga anak dia dapat 8A. Aku sebagai kakak pon sangat sangat bangga dapat adik yang pandai macam dia tak macam kakak dia yang seorang ni =_=



Eventho its only PMR tapi for us its a good achievement to be proud. At least boleh tetapkan after this nak masuk MRSM ke, Teknik ke or Asrama penuh. Dulu masa zaman I dengan Kakak kakak PMR pon Mama dah plan nak bagi kitorang masuk aliran apa untuk SPM nanti sebab masa SPM nanti lah kita boleh nampak Career scope kita bila dah besar nanti. Weather nak jadi Doctor ke, Accounting ke, Engineer ke or etc sebab at least dah boleh nampak minat kita dalam bidang apa.



Thats why lah bila decide nak masuk Sekolah Teknik Mama suruh kitorang plan betul betul nak amik kos apa sebab Mama kalau boleh nak kitorang amik jurusan yang sama sampai lah ke peringkat University. At least basic kita belajar dekat Teknik tak di sia sia kan bila dah masuk University. Yelah kalau dah amik kos Engineering dekat Teknik tapi alih alih dekat University amik kos Management tak ke rasa lebih baik tak payah masuk Teknik masuk sekolah biasa je betul tak?



Ini lah sebenarnya cara my mom uruskan pembelajaran anak anak dia. Always fikir kehadapan. Rasanya kalau tak ada Mama tunggang langgang kot kitorang :))



So since Wani dapat keputusan yang cemerlang, Mama decide nak apply Asrama penuh untuk dia. MRSM dah apply just hopping She will get lah. Teknik? erm, I dont think so dia sesuai masuk Teknik since dia dah sangatttt pandai kena lah bergaul dengan orang orang yang pandai jugak at least dapat asahkan lagi kepandaian dia tuh, right? :))



To Wani,
Walaupon kau SANGAT blur, lembab buat keje rumah, tak pernah mintak apa apa, Suka je ikut apa orang suruh buat tak pernah membantah walaupon lambat respon kau tetap YANG TERBAIK lah wehh. Congratulation!
SAYANG WANI MUAH! :)



P/S : Wana agak stress now bila dapat tahu wani dapat 8A. kalau Wani dapat 8A, dia nak dapat berapa A? :))

8 comments:

juliet. said...

tahniah tuk adik ko..mesti tgh pening kapla nk bg dia hadiah kan? hehehe..

p/s; better ko blurkn no ic adik ko tuh..bhya weh tayang kt org..zmn skang mcm2 ley buat..huhuu

e y R a said...

hehe tahu takpa! ohmaigodd thanks beb!

Laily® said...

tahnia! adk sis pn 8As!!hihi.pesal dak skrng pndai2 eh?hihi

Qamarul said...

byknyer a adik kou...

cik jue said...

tahniah =)))

nizamsani said...

tahniah.

nub said...

woo tahniah2.hahak

BuLat i2 CirCLE said...

agak2 bdk name wani neh sume pndai2 kowt..mne cm adk sy..sy bangga ade adk cm 2..wloupon sy neh mmg xpndai bab study..huhu

Nuffnang Content