Nuffnang Header

Friday, November 26, 2010

Childhood Favorite Cartoon




Dulu ingat lagi, during childhood time suka sangat tengok cerita The Little Lulu. Tak tahu lah macam mana boleh minat sangat dengan cerita tuh padahal masa tuh kecik lagi lebih kurang umur 10-11 tahun. Bila balik sekolah, perkara pertama buat mesti masuk bilik mama on Mega Tv (time tuh astro tak wujud lagi). Bila cerita Little Lulu dah start bukan kemain happy. Excited tuh boleh rasa lah ^_^






Dalam cerita ini, Lulu sebagai watak utama boleh dikatakan dalam kategori perempuan yang tak lawa among all the characters. Tapi dia bijak, kelakar dan disenangi orang sekeliling. Dia ada seorang kawan baik nama Tubby Tompkins. Tubby nih sebenarnya suka kat dia tapi dia yang tak sedar ;) sebab dia terlalu sangat mengejar cinta mamat bernama Wilbur anak orang kaya yang hensem tapi bongkah . Sometimes pernah rasa kesian sangatttttttttt kat Lulu nih sebab selalu jadi mangsa keadaan. Tapi dia tak kisah sebab dia pon baik hati. Ada satu part yang aku palinggggg suka bila Lulu kena make over untuk mengorat lelaki yang dia suka tuh. Bila tiba je part tuh mesti rasa berdebar semacam. Mungkin dapat feel betapa embarassingnya bila jatuh cinta. Padahal cartoon je kot tapi boleh tangkap emosi baik punyaaa ;)




Lulu and her bestfriend, Tubby



In order to celebrate Week Of The Right Of The Children, all Facebook user are invited to change their profile picture to their own favorite cartoon or hero of their childhood. Eventho this campaign starting on 20th until 27th November (Today is the last day) and now baru letak tapi takpa lah. at least haku letak ekau adaaa?? ;)



And basically I choose Lulu as my childhood inspiration ^_^





Not-to-forget here's my friends who had supporting enough to join this!


Priya with Tweety Pie



Chesley with Elmo (Sesame Street)





Loshini



Yana with Doraemon






Wan with Sinchan



Chawyna with Mermaid



Anand



Muiz with Conan



Jeeva!



P/S: Cuba lah support sikit kempen murni nih. Apa salahnya sekali sekala jadi budak tak matangg ;)

3 comments:

Anonymous said...

eh eh
niena tu rapunzel laaa


;)

mimiekucayang said...

mimi like this! heheh

Anisa Hang Tuah said...

cool la..
nis lak bubuh profile picture katun nis sdri
nis lukis sdri
hohoohh

lulu comel :)

Nuffnang Content