Nuffnang Header

Tuesday, May 24, 2011

I ♥ Food

Sekarang ni ramai kecoh pasal issue halal tak halal Meatballs Ikea. Ramai betul orang buat spekulasi sana sini. Dalam Twitter especially macam macam orang dok kata itu ini. Tapi bagi aku first impression bila tengok picture orang upload dalam facebook kata Swedish Restaurant dekat Ikea kena tutup ialah 50 - 50 je la. Either percaya dan tidak percaya. Kalau halal Alhamdulillah la. Kalau tidak, itu semua kuasa Allah. Dah ramai orang melayu makan sana. Bukan aku sorang je terkecuali. Even orang baik ke orang jahat ke orang annoying ke orang yang suka memfitnah ke semuanya tak terkecuali. Kita human being takkan la tak suka benda benda yang sedap kan.



Apa apa pon. Relex relex. Jangan buat onar.



Sebab setelah pelbagai spekulasi yang timbul akhirnya pihak Jakim telah pon memberi kata pegumuman yang mengatakan MEATBALLS IKEA ADALAH HALAL DAN MEMPUNYAI SIJIL HALAL DARI JAKIM. As a prove this is the LINK



Btw, korang perasan tak semua Restaurant yang tengah femes sekarang ni mesti issue halal tak halal nak bangkit. Seolah olah macam semua Restaurant Franchise yang masuk dalam Malaysia ni semuanya tak halal. Pelik la. Macam dah satu fenomena! Sekarang ni dikatakan Secret Recepi pulak adoiii macam macam!



Macam tempting pulak gambar atas ni ish tak boleh jadi niii



P/S : Senang cerita masak makanan sendiri je kat rumah. Kan sodappppppppp! :)

8 comments:

Munirah said...

no lah, secret halal. ade org dah tanya sendiri. diorang ade certificate semua. sape lah buat cerita semua ni.. tak faham betul. btw, gamabr tu nampak tempting gila..

sarah mohamad said...

tapi naseb baik semuanya dah halal baik Ikea Meatball dan Secret Recipes. :) dah boleh makan. yeay!

e y R a said...

Oh really? Good then :)

nikofifa said...

pening aku rumors on food everywhere.

fiq. said...

sekarang, giliran secret recipe plak,,,,,,aduyai....tapi meetball ikea tu dah boleh kan,,,,

pasal SR tu , tadi dapat taw, tak taw la lepas ni

fiq. said...

tapi ikut hati la, kalau rase was-was, jangan makan, kalau yakin, makan je...

tapi jgnlah yang sah2 haram, yakin halal,,haha

MAiCHER said...

tulah kan. banyak betol rumours pasal halal tak halal ni.

kenapa jakim tak announce kat media contoh paling senangnya tv??

cos bukan semua orang tau guna media massa intenet ni.

kalau jakim buat camtuh takde la orang nak ragu-ragu. kan? he.

ps: i love food too^^

bungaitucantik said...

err..alamak, terliur plak tgok gambr tuh~~

citer kelaka kot

Nuffnang Content