Nuffnang Header

Friday, May 28, 2010

Nostalgia lama

Hari-hari update blog. mesti korang suka dengar I mengomel kan kan. almaklumlah orang tengah free cuti tak buat apa-apa, baik update blog betul tak? daripada menghadap FB 24 hours yang tetiba terasa dah bosan better mengomel kat blog sendiri.


Eh tapi serious lah FB dah bosan. sekarang addicted dekat Twitter sendiri pulak. sebab kat situ boleh mengomel sorang-sorang takda sapa yang kisah. Formspring.me pulak? tak terasa nak create eh eh bukan dah create pon cuma tak terasa nak publish to the public URL sebab belum bersedia untuk menjawab stupid-stupid question yang dilemparkan. lagipon I bukan kaunter pertanyaan hokayy. sorry. kalau nak tahu more about tuan punya badan face to face la babe! baru gentle! kalau I dah bersedia dari segi mental dan fizikal baru I publish okayy.


Semalam sebelum adik-adik beradu, I tengok berberapa photo album lama-lama yang terdapat dalam laptop I nih bersama dengan mereka. Macam mana muka dorang ketika kecil dulu sampai lah sekarang. banyak benda dari segi physical dah berubah. so untuk abadikan kenangan ini, I nak tunjuk sedikit sebanyak muka adik-adik I yang dulu innocent sangat sangat tapi sekarang perhhh hanya Tuhan je yang tahu.


Kita mulakan dengan adik bawah I dulu, Wanny.



Gemuk gila gedempol bila kecil. mp3 tetap dihati okay you all



Dulu badan berisi sekarang kurus kerempeng. makan lempeng banyak sangatt kot tue yang boleh jadi macam nih. pengajarannya, jangan makan lempeng okay adik-adik kalau taknak kurus macam nih. eh tipu je.


Next, budak kapoci nih pulak. muka kecik-kecik happy go lucky je. bila dah besar, haish tak tahu nak cakap apa. korang tengok lah sendiri.



Bila tengok zaman kecik-kecik, baik jee. bila besar??


esh esh esh, bila dah besar sampai lubang hidung tuh boleh nampak hokayy!


Abuzar pulak. budak nih lagi I tak boleh bla. nampak gyler muka mak masa kecik-kecik. tapi bila dah besarrr



Nampak kan muka mak. tapi ada one photo memang nampak giler anak mak dia nih.



seee!! time nih, tangan kanan dia patah sebab main playground dekat IKEA. kesian, darjah 2 tangan dah patah. tuh ah ganasss sangat. lain pulak bila dah besar. nampak macho dia.



dia kata, dia paling suka gambar nih sebab dia comel. gila.


Rasa bahagia bila tengok macam mana mereka ber-tiga membesar bersama-sama. macam itu lah I rasa bila membesar bersama along dan angah dulu.




Pelbagai nostalgia kita boleh lihat dari zaman dulu hingga lah kini. Bermula dari berambut pendek, kemudian panjang, dan pendek balik pastu panjang. macam-macam fesyen rambut pon ada. tapi mujur rambut seperti afro belum pernah lagi digayakan.




Tapi pernah amik langkah drastik bila simpan rambut sampai panjang cam ginih!


Bila dah jadi macam nih mesti akan potong jugak tak kira macam mana sekalipon especially bila musim-musim panas sebab tak larat nak jaga.


Owh ya, kucing kesayangan saya pon tak kurang hebatnya. cuba lihat dan bandingkan muka dia masa kecik sampai sekarang.



Masih terserlah comelnya. pandai Tuan dia jagakan.




Apa-apa pon sayangi lah keluarga anda selagi mana yang mampu. ada adik-adik dan kakak-kakak best wokkk!! mereka lah pelengkap masa suka dan duka.


SELAMAT HARI WESAK BAH!


1 comment:

ika. said...

ensem laa doe! huhuuu. terpikat gue.
xpe eyra. sblom die jd laki bini, ko ngorat laa die..wakakaa xD

Nuffnang Content