Nuffnang Header

Tuesday, October 20, 2009

4 days trip : Padang Besar

2nd day trip pergi Padang besar with Mama, Abah, wani, Along dan Kak Chik. Kak Chik join sebab nak cari barang hantaran, along and me join sebab dah lama tak pergi sanaaaaaaaaaaa. *sob sob* mana tak nya, mama dengan abah kalau pergi always berdua sahaja. bukan nak ajak anak-anak dia yang lain. lagipon kali terakhir kitorang pergi masa kecik. almaklum la balik kampung pon setahun sekali je kan.

kali nie kak chik drive bawak kete baru dia. abah, mama dan wani hanya follow dari belakang with another car. along mesti la always dengan kak chik and meeee mesti la always dengan along. kite kan kembar, kan along kan. *sambil gesel-gesel rambut ke kepala along* ;)





kak chik jadi leader since dia orang kedah so dia mahir la dengan jalan-jalan nak ke Padang Besar. kak chik bawak ikut jalan nak pergi Ladang Tebu. first time tengok ladang tebu yang sumpah BESAR gyler!! rasa terpegun, terpesona semua ada!! gyler banyak kott tebuuuu.



kalau nak tahu kat sini la filem "KL Menjerit" buat shooting dulu. di Ladang Tebu ini lah!


video

video

Orang yang paling excited sekali bila dah sampai adalah ALONG! shopping sakan dia. sumpah memang rambang mata la. barang memang murah sangat. kalau cari kat KL harga memang dua kali ganda mahalnya. berbaloi-baloi laaa



ok, lets go home since orang yang akan ditunangkan esok belum habis kemas bilik lagi. boleh tak? esok dah nak bertunang, belum lagi habis kemas. hasih!




si budak comel yang always mengamitkan suasana di kampung dengan tak henti-henti megamuk dan menangis . dah la garang. nak dukung sikit pon tak kasi. nak snap picture dia, lagi la susah. asyik lari je keje. pastu malu-malu kucing lak tue bila orang nak tangkap. Alisya-alisya!


sangat kagum dengan budak nie, everything semua buat sendiri. makan suap sendiri event nak minum susu pon pegang botol susu sendiri. bila besar hopefully pandai la berdikari ye Alisya.


P/S : budak-budak sangat comel kan. owhhh!! tak sabar nak ada anak sendiri.

No comments:

Nuffnang Content