Nuffnang Header

Thursday, October 22, 2009

4 days trip : The Engagement

P/S : 3th post akan dipenuhi with lotsa picture here and there.



* Terpaksa bangun awal around 6 AM semata-mata nak teman Kak Chik pergi Butik Ixora di Jitra for make-up.



* On Perjalanan, mata dah kuyu gyler sebab tak pernah bangun seawal macam nie. ditambah pula dengan hujan di Jitra. haish. Nyam-Nyam. tue la gedik sangat nak follow sapa suruh.

[ ush, mak-mak kalau tengok nie, sure nak jadikan i menantu. menantu pilihan TERBAIK! ]



* Make-up sangattttt lama okeeeeeee. berapa kali dah tawaf satu butik tue walaupon tak besar mana pon sebab bosan. mata juga sangat rambang melihat baju-baju pengantin yang sangat cantik. with different pattern, colour.. haish!! fikiran pon mula la dah fikir nak baju colour apa kawin nati. pink+white? not bad. or Brown+ cream? also not bad. tak pon black+ red ke , pink+green ke, purple+white ke. Cun rrr!


* ok, colour dah pilih. sanding dan nikah KOMFEM malam since Malaysia nie kawasan panas so better buat malam la nati make-up i cair. pastu nati kesian kawan-kawan i yang datang. bermandi peluh nati. malam kan romantik. with lampu berwarna-warni, dengan cahaya bintang lagi. owh i likeeeeeeeeeeee.

makanan pula semua catering sahaja. pelamin? upah wedding planner je kan senang. nati masa i kawin.. family members, saudara-mara tak yah susah-susah nak prepair all those things. everthing serve! lagipon, kesian dorang nati. actually penat buat benda nie semua. hopefully, bila dorang datang nati, dorang just basuh tangan je. yang lain biar orang bawahan yang buat.

* berangan selepas mengambil sumber inspirasi dari majalah Pengantin. since i nie still muda lagi, tak da la excited mana pon nak kawin. nak focus pada pelajaran dah kerjaya dulu. kawin tue kan masa depan. bukan nya boleh di buat main-main. umor pon muda. banyak lagi benda kena belajar. take an experience from kakak-kakak dulu ke apa. kan? ;)

[ awwww, mata! jeling you! ]

[ i nie busybody tau ]

* bak kata kak chik, " tue diaa, macam orang nak pi nikah ja". mana tak nya, memang tebal gyler make-up. tak tau la nati kawin pon muka nampak sama. sebab tunang pon dah nampak menyerlah, sure-sure kawin pon menyerlah macam nie jugak la.


* Sementara nak tunggu pihak lelaki sampai, sah-sah la sesi bergambar je banyak. agak lambat jugak la dorang sampai. aku pon tumpang sama nervous. macam aku je yang nak bertunang. ush! memang scary kan.


* Bila pihak lelaki dah sampai, dorang bincang untuk tetapkan belanja, tempoh pertunangan dan sebagainya. kitorang request kalau boleh kawin time cuti sekolah ye. senang sikit nak balik. tak pon, time budak-budak U cuti semester pon boleh jugak. haaa!! lagi better time orang berkerja dapat cuti. haa amik koooo!! kalau semua nak ikut kesenangan, bila si kak chik tue nak kawin? alamaknya kawin lambat la kak chik oiiii.

Tapi KOMFEM la buat time cuti sekolah bulan 2 atau 3. ok, checked calender MMU. sett. boleh join tak da final pon time tue. hoyeah!


* Selamat dah Majlis Pertunangan kak chik. sometimes rasa macam tak caya je kak chik dah bertunang. bila dah rasa macam tue, otak yang sangat notty nie mesti fikir pasal along. dah elak, tapi asyik nak terfikir je. "bila la dia nak tue, bila la dia nak nie" HE-HE.




sides notes;
Selamat menjalani kehidupan bertunang kak chik! Mama kata orang bertunang nie darah manis so jaga la diri anda baik-baik okee.






2 comments:

ika. said...

wahh..kalau i d ank laki,sure amik u jd menantu..hahahah..

weyhh!!lawa dow kakchik kau!!aku rsa cm nk btunang plak!!aahaha
gateii!!

eyRaDaCuTeZzOnE said...

tue r, aku tengok dia pon rasa macam nak bertunang juga. ;)

Nuffnang Content