Nuffnang Header

Thursday, January 22, 2009

Home alone AGAIN???!!!!!

Just now, my parents went outstation AGAIN. I repet, AGAIN. Tinggal la aku and adik adik kat umah tanpa parents disisi.

As usual, kali nie mama temankan abah pergi JB. so, kena la take leave abt 2 days since mama and abah bertolak lepas mama habis keje tadi. abah lak xkeje harinie.

best la klu abah xkeje. aku xyah susah payah masak lunch. aku bgun bgun kol 12, tgk ada nasi lemak atas dapur. masa tgh bsuh nasi lak, abah bawak balik nasi ayam. tyme tue lak aku tgh potong potong sotong nak masak. tgk abah dh bwk lek makanan. aku trus simpan semua tue dlm peti sejuk. haha

berbalik pada cerita. before mama siap siap packing barang tadi, aku ckp la. "haiya,byk gyler cuti eh bln nie" then mama aku jwb "tue la nie last. pasnie nk kena kurangkan"

dlm hati aku ckp "ala, dulu pon ckp mcm tue. xnk cuti awal awal bln. tgk skggg.." haha

*jaat betul aku mengumpat mama sendiri. xperk. mama aku COOL*


y paling bestnya, before mama pergi, mama kasi duet belanja. aku mcm "UNBELIEVABLE". nk tau kenapa? sbb before diz mama mana da kasi duet belanja. ye la, stock stock makanan byk agi dlm peti sejuk. aku lak, mama dh hulur, aku amik je la. mls pulk nk bersoal jwb. kang dier tarik balik duet tue. muahahaha

kat dlm peti sejuk skg nie pon byk lagi lauk boleh masak. aku rasa, aku xpakai kot duet nie. aku nk pakai nk beli aiskrim jerk. haha. rindu gyler beb ngn aiskrim. rasa mcm dh berkurun xmkn. kire mengidam la nie.

*harap harap angah xbacca la blog aku nie. takut dier pau aku suh belanja duet mama kasi tue*

so, kwn kwn doakan la xda pencuri,perompak,perogol masuk umah aku nie eh. semoga aku akan hidup aman dan bahagia tnpa parents disisi.
AMIN

3 comments:

Kyla said...

hati2 la. kita tak expect pun perkara nk berlaku =)

fyra said...

aku bace blog ko..MUAHAHAHAHAHAHAH!

eyra89 said...

alamak!
oh ya!
duet dh abis p gunting rambut.harap maklum

Nuffnang Content