Nuffnang Header

Sunday, January 18, 2009

sepetang bersama family..

Petang tadi sambil menonton drama "isteri utk suamiku", ktorg berbual bual kosong mengenai pelbagai topic :

Topic 1 : politik

iya : mama,mama siapa idola mama ye?
mama : erm...(sambil memakai selipar utk kedapur)

*aku blur seketika and suddenly aku y jwb dr pihak mak aku*


iya : iya tau,iya tau!!! Mahathir kan idola mama.
mama : a'ah ye.

*aku tersengeh sengih sambil menjwb soalan y aku beri sendiri*
*kira aku y tnya soalan,aku la y jwb-ini tamak namanya*


sudddenly along mencelah,

along : along pon suka Mahathir. pemikiran dier sgt bagus. org overseas semua pandang tinggi ngn Mahathir. tapi org org melayu. erm..,

*aku mencelah*


iya : ala org melayu,suka sgt dengki ngn org. xbley tgk org berjaya cikit. ada je y nak kutuk kutuk.
along : org melayu xboleh terima pemikiran Mahathir sbb dorg tau apa y Mahathir ckp tue mmg betul. lagipon, Mahathir pya thinking mmg bagus.

*aku, mama and abah diam tak terkata*

Topic 2 : Lelaki (part 1)

*sambil menonton drama bersiri itu tadi,aku tiba tiba angkat tgn*


iya : iya xsuka lelaki y panas baran.
along : along xsuka lelaki y panas baran, kuat cemburu and ego tinggi

Topic 3 : Lelaki (part 2)

*sambil menonton drama itu jugak. Scene dimana Alya didlm bilik pembedahan sambil ditemani suaminya, mas krishna utk menunggu kelahiran bayi sulung mereka. and suddenly aku mengangkat tgn secara tiba tiba lalu bersore*


iya : iya klu satu hari nati pregnant, nak suami iya msuk sekali dlm bilik pembedahn tue. biar dier rsa mcm mana iya rasa sakitnya melahirkan anak.

*along y ketika itu terkejut lantas bersore*


along : iya tgk je babak y dier rsa nak ckp, tiba tiba dier ckp. lepas nie kite tgu babak y mana pulk dier nak ckp

*aku pandang along sambil tersengih sengih*

Topic 4 : lelaki (part 3)

*kali nie aku terpikir sejenak lalu bersore*

iya : iya lebih rela bercerai daripada dimadukan. walaupon dier kata nk berlaku adil. tetap xleh gak.

*mama y suddenly dgr aku ckp mcm tue, turut menyelah*

mama : lelaki xkan berlaku adilnya.
iya : kalu mama, mama rasa mcm mana. better cerai kan drpd dimadukan.
mama : iye.

*along suddenly membuat satu pertandingan dimana dier menjadi panel. aku and mama sebagai kaum hawa perlu berdebat dgn topic y baru dibincg tadi. iaitu topic "lelaki tetap tidak akan berlaku adil walaupon dier berjanji akn berlaku adil"*


along : ok,iya and mama telah menyampikan hujah hujah mereka sbg kaum wanita. abah sebagai kaum lelaki, ada apa apa abah nak ckp?
abah : iye! lelaki xakan berlaku adil!!

perbincangan terhenti disitu sahaja memandangkan along sudah bersedia ngn baldi and softlan nya utk memandikan "Si Merah".

*oh ye kwn kwn,dirumah family sy panggil sy dgn nama iya. harap maklum.*

THE END.
tenkiu.

4 comments:

GossipGurls said...

anda sgt betul!aku stuju coz,family ku pon de cmtu gaks.mmg laki xpat brlaku adil!ngeh ngeh!topik yg sgt mnarik oke!

GossipGurls said...

laki d zmn ni mmg xleh blaku adil!i de family yg kawin dua,dats why i know.well,its a good topic to discuss.ngeh ngeh!
p/s:kalo aku,amik hrta dlu bru cerai.kahkahkah!

eyra89 said...

ceh!
good idea actualy,
aku pon nk consider cdgn ko tue la
hehe :))

itu la psl,
lelaki janji je manis
padahl bknnya tunaikan pon

eyra89 said...

hehe
anyway,
thankz! :))

Nuffnang Content