Nuffnang Header

Thursday, January 13, 2011

Festival tari 2011

Ada Silent Readers yang tak disangka sangka *aww blushing* tanya, kenapa lately ni aku dah lama tak update blog :) Terharuuuuuuuuuuu nyah tak sangka ada jugak orang sudi nak baca blog aku yang entah apa apa ni ^_^ Tapi please jangan terharu sangat lah wehh sebab memang nak update blog pon since ada event aku join kat MMU ni kena lah cerita nanti boleh buat 2011 listed :)



Festival Tari Piala Tun Dr Siti Hasmah (FESTARI), first event i'm joining in 2011 but not a first time event i'm involve with. This is my 3rd time being a part of this prestage event. Committee je taknak lah hicom :) Masa mula mula was during my Beta year, the next during Gamma year and last Delta (current) year :) So after this might be jadi audience je kottt nak pulak rasa kan? :)




Poster ni masa 2nd event of Festari. Masa 1st event tak join sebab masa itu kat Melaka amik foundation datang Cyber baru tahu about this event


This one pulak masa 3rd event of Festari.



And this is 4th poster event of Festari. Tema perkampungan. Sory for the date error yang the real one is on 10 January



Division? Jadi usher untuk Participants for the 3rd times! Masuk Festari je jadi usher sebab itu je keje yang besttttttt :) Kalau dulu rasanya jadi usher PTPTL kot tak sure sebab tak ingat, the next year pulak jadi runner tapi still under Participants and this year jadi usher University Malaya.



Event held on 10 January 2011 so as a usher for University, on that day kena datang early sambut dorang. Means the day dorang arrive sampai lah event ended baru lah tugas selesai. Walaupon nampak macam penat tapi okay lah it was fun. Dapat berkenalan dengan student student dari Uni lain :)



Takda apa apa nak cakap, lets picture tell everything.





Ini masa University Malaya buat rehersal. Dorang arrive quiet early jugak lah around 9 Am ++ dah sampai



Motifff gambar ni??? :)
Saja nak tunjuk botol air comel. Time ni sebenarnya tengah tunggu budak budak from UM




Kedudukan sit for audience. Kalau kat MMU panggil Grandhall. Jangan tanya aku kenapa penggil 'Grand' sebab aku pon tak tahuuuuuu :) Kalau ipta/ipts lain panggil Dewan Canselor kan tapi sory aku agak tak familiar dengan ayat tuh so datang MMU sila panggil Grandhall okay? :) Kegunaannya untuk final exam, event besar besaran dan convocation semua buat dalam ni.



This is our stage. Rasanya tak besar macam University lain kot =_=



Okay motifff gambar ni pulak? Ini gambar angel tepi Grandhall tapi sebenarnya kannn nak tangkap gambar foreigner pakai baju melayu tapi maluuuuuuu tetiba tak sempat tangkap and the result jadi macam ni lah. Ada macam digital tak gambar ni? Itu sebenarnya nak bagi tahu :)



Okay ni VVIP comel tak dia. Our granny - Tun Dr Siti Hasmah


Tun with our new daddy, Datuk Dr Muhammad Rasat - MMU new president



Yang sebelah kanan sekali bak Sultan Melaka tuh, Director event. Buat pertama kalinya director kali ini lelaki. Apa apa pon gud job! :)



Then performance. This is all from back stage. Yang bezanya Festari kali ni Sakti MMU buat more on drama tapi still ada menari sikit sikit. Bila dorang buat drama macam ni, ada pulak orang tanya dorang ni amik course Theater ke? =_= Kat MMU takda course Theater ye harap maklum. ini semua under club dan ada jugak volunteer. Kalau nak tahu all the MMU dancers semua came from different courses. Engineering, Acoounting,Finance, IT, Creative multimedia ^_^






Since jaga University, tak banyak performance dapat catch up so terpaksa lah pinjam album gambar orang lain untuk dapatkan picture. Amik picture performance by UM je ler yang the rest bukan aku kenal pon =_=



Category B. Tarian apa pon aku tak tahu hehe :)



Category A . Ini pon aku tak tahu tapi apa yang aku tahu UM menang from this category




Ada 8 university yang bertanding, there are from :

1) University Kebangsaan Malaysia (UKM)
2) University Malaya (UM)
3) Multimedia University, Melaka (MMU)
4) UNITEN Muadzam Shah
5) Uitm Sri Iskandar
6) Uitm Shah Alam
7) UniRazak
8) KLIUC



And the winner goes to;



Third place - UKM


Second Place - MMU Melaka



And the winner is!! - UM!
okay bangga sekejap walaupon pada mulanya expect dorang akan menang bila tengok rehersal tapi bila tengok Uitm Shah Alam performance lagi hebat so tak rasa dorang akan menang tapi DORANG MENANG HOKAYYY??



Tahniah UM first time masuk terus jadi juara. Tak heran sangat sebab mostly dancer dancer UM degree in performing art so kalau tak menang pelik ah kan? :) Itulah sebabnya bila dengar kat Uni dorang ada course macam ni aku macam oh really? Mungkin dorang pon macam aku jugak bila dengar MMU takda course macam tuh :))



Pengalaman jadi usher untuk UM. Dorang sangat friendly tak sombong dan tak lekang dengan senyuman itu yang bagus. Walaupon ada certain committe lain complain pasal dancer UM yang degil sikit tapi biasa lah tuh. First time join Festari so dorang kurang paham lah rules MMU. So far aku dengan ili tak pernah ada problem dengan dorang. Semua baik baik :) Info yang aku dapat dari pengawai pengiring UM yang koreografer UM sebenarnya pernah jadi koreografer untuk rancangan Mari Menari di Astro Ria. Jangan tanya aku pasangan yang mana sebab aku tak tengok cerita tuh tapi yang aku tahu nama dia Khairulazhar Mohtar



Bila tengok balik gambar gambar ni, baru perasan gambar diri sendiri dan kawan mereng ili fatin takda =_= hehe :) boleh pulak lupa nak tengkap gambar sendiri. Apa apa pon nasib baik ada satu. Sumpah ada satu je :)



Okay lah bubye! Jumpa next year Festari as a audience pulak okay?
Itu pon kalau masih lagi di MMU =_=


Credit picture to Sakti MMU

2 comments:

Shamin Aizuddin said...

rajen gile u kan..
hhahaha

e y R a said...

haha rajin dari segi?

Nuffnang Content