Nuffnang Header

Tuesday, March 2, 2010

1st March- hari bermakna

Semalam I rasa hidup I tersangat sangat sangat la bertuah.

Kenapakah?

Baca ini.

Sesudah kelas habis pukul 3 petang semalam, I dan Ili terus pecut ke IOI Mall Puchong untuk hantar invitation letter dekat 1 company yang jual computer stuff. Since kami kekurangan vendor yang menjual barang barang so ini adalah last choice kami.

Suppose dah boleh approve company nie by last week but disebabkan terlalu busy kita orang approve pon on the last day dia open booth kat MMU.HE-HE. so dah terang terang kita orang memang agak lewat untuk approval so bincang punya bincang akhirnya kita orang decide nak terus pergi office company tue je dan hantar invitation letter sendiri by hand. I repet BY HAND hokeyy.

(Ini adalah salah satu keje yang MESTI dan HARUS I buat sebagai Head Division for Bazaar untuk MMU college festival march ini)

Sampai sana around 4 petang dan settle everything dalam 15 minit je (campur tolak bahagi darab masa yang diambil untuk mencari kedai tue). settle je, I dengan Ili decide nak lunch terus kat situ since kita orang still have few more time untuk appointment seterusnya.

Haish. busynya

So balik dari IOI Mall terus menuju ke Secret Recepi dengan hati yang gembira sebab terlalu kenyang. Serious sangat kenyang!

First appointment kita orang dah buat hal.datang not on time. maklum la kat Puchong kan jem. so reach Secret Recepi dalam pukul 5:40 walaupon sebenarnya appointment pukul 5:30. HA-HA. dah buat hal dah dia nie.

Dalam hati, I dah risau risau takut En.Kamal iaitu salah seorang vendor I dah tunggu lama kat situ. I dah sedikit mengelabah takut takut dia suddenly amik keputusan untuk batal sahja offer tue. (ohmaigod, kenapa lah ko suka fikir bukan bukan nie eyra? eee NONSENSE!)

Tapi alih alih sebenarnya dia yang lagi lambat dari I hokeyy. mentang mentang office near by Cyberjaya je. haish, betul betul betul amik kesempatan oke. I ingat kita orang je yang lambat. I siap tercari cari lagi "eh mana satu dia nie. nie kot kan. tapi macam bukan je" ; "eh tak kan nie pulak macam staff sini je" ; "haaa, kot kot yang pakai short jeans nie? kata business corporate. tak kan lah kan"

HA-HA. first time nak jumpa, I dah mempunyai firasat yang agak aneh.

Then I message dia cakap kita orang dah sampai. ye la takut takut dia anggap kita orang pura pura tak kenal dia. tapi memang tak kenal kot. tak kan nak tanya orang kat situ one by one "eh kamal ke?" tak ke malu den nati.

So 5 minutes later.

Orang yang dicari cari dah pon sampai. first impression, perhhhhhhhhhh Abang Kamal ke? eh eh, ter"abang" pulak. I memang tak panggil dia abang pon hari tue. I just bahasakan diri "I,you" je. tapi sometimes tercakap pulak "Saya". tapi perkataan "awak" I tak sebut lah. tapi yang tak boleh bla nya I baru tau si Ili tue dah gatal dulu sebelum I tau. eeee, menci tau dia dah advance dulu . Boleh dia tercakap "Abang" dekat Abang Kamal masa appointment semalam. esh esh esh, terkantoi dengan I tau masa meeting semalam. memang I tak perasan dia sebut, iye la time tue kan tengah focus mana sempat nak dengar si ili tue cakap. HE-HE

So, bincang punya bincang tetiba Abang tue suruh kita orang order makanan. sumpah memang time tue tak rasa langsung nak makan. siap cakap lagi kat Abang tue kenyang lah baru lepas balik makan (tapi sebenarnya memang dah tau kena order jugak. iye la tak kan nak duduk free free je kot)

Ingatkan nak order air murah murah je last last yang paling murah pon RM5++ so kita orang macam 50-50 nak order ke tak nak. lagipon memang rasa full gyler. even air pon tak boleh sumbat dah. tapi once kita orang cakap dah kenyang tetiba Abang Kamal tue cakap "lah, baru ingat nak belanja"

I time tue pandang ili, ili pandang I. dalam hati dah menyumpah yumpah. kalau aku tau dia nak belanja.., haish sanggup skip lunch, sanggup tunggu pukul 5 baru makan tapi apakan daya. eee menyesalnya. bukan senang Abang kacak nak belanja makan. kat secret recepi pulak tue. eee memang sumpah menyesal!

Tapi orang dah nak belanja, I tak menolak. I tak makan lah cuma I order air yang paling mahal. HA-HA. jahat gylerrr kan. Ini la taktik bila orang nak belanja. order makanan yang paling mahal. bukan senang. ini la masanya untuk buat jahat. sekali sekala je. dah tak buat dah.eh eh dah tak buat dengan orang yang sama. buat dengan orang lain pulak. kuikuikui

Itu pon masa dia message tanya nak meet up kat mana siap bagi choice lagi sama ada mak teh, secret recepi or Ariff, nasib baik I pilih secret recepi. so kali nie I buat pilihan yang tepat!

I order strawberry milkshake and ili air pepsi. Abang tue suruh order makanan jugak. tapi kita orang tak menolak. kita orang order 1 slice tiramisu kek. share. untuk teman Abang kamal lunch (katanya tak lunch lagi. alololo siannya) tak da hal la.

Bila dah ada makanan depan mata memang tak sah lah kalau duduk sekejap je kan. sementara nak tunggu Abang kamal nie habis makan (sumpah rasa lama gyler dia makan), kita orang borak borak la hal hal lain.

Abang kamal tue serious sangat sporting! borak macam borak dengan kawan kawan. banyak la dia cerita pasal kehidupan dia. tapi most probably pasal business Ice blended dia lah.

Haritue bagi tahu konon nak gempak. kata korporate business la, nak chop canopy sendiri la. takut tak laku lah. macam macam lah dia punya request. haish, nasib baik kacak.

Yang tak boleh bla, dia dah siap offer I dengan ili kerja part time buat Ice blended dengan dia. kerja on weekend. bila dia tanya I dengan ili amik kos apa, offer pulak kita orang kerja kat situ. tapi bukan buat Ice blended lah. I urus bahagian finance, ili pulak account. siap cakap lagi account dorang dah berterabur memang perlukan orang untuk managed semua tue.

Siap mention lagi "lagi 2 tahun ye. erm, erm"

I dah macam excited. belum grad lagi nie dah dapat offer kerja. memang untung lah badan.

I sebenarnya nak tanya umor dia berapa sebab dah alang alang tengah borak dengan dia kan . tapi I segan nak tanya so I tanya benda yang I boleh calculate sendiri umur dia. HE-HE. mula mula I tanya dia grad tahun berapa. dia cakap 2004. tapi susah la nak cari based on situ. nasib baik I tanya dia study kat mana, degree ke diploma ke.

So last last I rasa susah I nak cari sebab I nak kena calculate tempoh masa dia kena extend lagi macam leceh. so I direct tanya dia SPM tahun berapa. itu pon dia jawab tak sure. between 1998-1999 la. tapi dia kata dia masuk UUM sintok, kedah masa tahun 2000 amik matriks program.

Then korang calculate la sendiri umur dia berapa

Mudakan

Haish


Dia amik kos Artifical Intelligent (It course) . Degree graduate lah and now keje as taukeh Ice Blended bukak business partner dengan Abang dia. dengar dia cerita memang quiet sucesseful jugak lah business dia nie. siap ada branch dekat kajang, cyberjaya, putrajaya pon ada rasanya. itu pon tak masuk lagi busniess sewa aprtment kat MMU student kat Domain tue. memang gyler business sungguh.

I pon direct tanya kalau minat business asal tetiba amik kos It. well, zaman dulu dulu pnya cite lah nie beb. orang kata IT Wow, kite pon amik lah IT. padahal tak tahu apa apa nie. last last jadi la macam nie


Habis je Abang Kamal tue makan. kita orang pon bla la. I ingat nak tanya banyak banyak lagi kat dia. like single ke, double ke, marriage ke. HE-HE. tapi next time la. I ada 4 days untuk spend dengan Abang Kamal tue nati. Dia akan datang MMU untuk jual Ice Blended dia. siap nak ajar kita orang buat lagi. yang paling penting siap nak bagi free 2 Ice blended dekat I dengan ili sehari hokayyy. untuk committe yang lain dia kasi free jugak la. tapi cuma 1 Ice blended. jangan jeles ye you ols!


Hari hari I begitu indah bila adanya Abang Kamal. awwww

4 comments:

eyfagroove said...

eh eh..pas kt aku

eyRaDaCuTeZzOnE said...

eh eh eh, mana boleh aku punyaaaaaaaaa

takmissdinner said...

tengok la,nanti hari event bazar tu,i nak ngorat abg kamal tu.haha

p.s: face dia look alike sape heh?

eyRaDaCuTeZzOnE said...

face dia tak jambu. tapi macho. tak da hair style tapi tak botak. yang lain lain. tengok la sndiri hokayyy

Nuffnang Content