Nuffnang Header

Saturday, October 24, 2009

I ♥ Nuffnang and I ♥ You too.

Setelah berabad lama register nuffnang, now baru tahu apa kegunaan nuffnang sebenarnya. * gyler kuno aku kan* before this register sebab along yang encourage. masa first time created blog juga, tak tahu sebenarnya dengan berblog juga la kite boleh create money. walaupon tak banyak mana yang dapat, tapi ia berbaloi. orang kata sikit-sikit lama-lama jadi bukit.

at least kite tahu, create blog bukan saja-saja nak share about our daily life to public tapi at the same time boleh juga create money from it. tapi kena make sure kite involved dengan community yang betul. takut benda lain pula yang jadi. tapi dengan nuffnang gerenti inillegal.

since sekarang tengah berholiday mood, so masa terluang ini la banyak buat research tentang benda yang aku tak tahu pon kegunaannya sebelum nie. *busy memanjang tak da masa nak discover all those thing* and one of it is about Nuffnang.

kalau korang perasan, blog aku penuh dengan advertisement semua kerja nuffnang okee. dengan advertisement ini la how money is created and with this money la i got from nuffnang. nak jadi part of nuffnang tak da susah mana pon. need to registered *of course*, follow the instruction given, put nuffnang banner inside your blog and that is. easy huh?

actually, the more advertisement you have it in your blog, the more income you will get. like my eldest sister punya blog, *Cik Epa* , meriah sungguh blog dia. memang komfem-komfem dia dapat banyak money dari aku. since aku nie bukannya seorang yang suka benda look crowded dan messy, so memang agak sukar la nak nampak benda itu semua.

after discover about the useful of nuffnang , now baru realise nuffnang have lotsa benefit to the user. one of it yang paling aku suka bila user boleh tahu how many people had been viewing their profile. He he he. siap bagi bar chart lagi tue. suka sebab at least tahu ada jugak "orang lain" which i called it as silent readers yang baca blog aku. sebab sometimes rasa macam bercerita sorang-sorang aja. tapi bila tengok bar chart. wow! really unexpected. thanks readers!

( rasa nuffnang nie macam CCTV pulak. record siapa yang view blog orang. dah la appear kecik-kecik kat atas tue, memang sesuai la keje eko sebagai spy )


Bar chart kat atas menunjukkan purata analysis orang yang mengunjungi blog " extraORDINARY" untuk minggu nie.

kite boleh lihat disitu pada 17 oct until 19 oct tak ramai yang view sebab ownernya balik kampung dan between 20 oct untul 22 oct bilangan yang view makin tinggi sebab owner nie suka sangat update blog. He-He


bukan itu sahaja, kite juga boleh tahu siapa yang rajin view blog kite. jeng-jeng-jeng. but don't worry, rahsia kite bersama ye wahai silent readers.

so kesimpulannnya, mari la kite beramai-ramai create blog. dah create tue, jangan hessitate pulak nak exchange link dengan empunya blog ini ye.




2 comments:

qamaruluramaq.blogspot said...

sbb kou yg tgk smpi berkali2..

madmal said...

hai.. sempat lagi buat ulasan.. huhu..macam pengajian am lar plak..

Nuffnang Content