Nuffnang Header

Friday, March 13, 2009

i'm back!

its almost 3 week's aku xupdate blogkan. the reason? busy busy and busy!! ye la,life as a student. mesti ada lotsa assignment and tutorial to be finish up. i got 2 assignment which is critique essay and accounting yang kena submit before this midterm break.

itu xtermasuk lagi dengan quiz and midterm exam. arggghhh!! sometimes rasa xtau mana yang nak start dulu. sampai kan si ili tue pon bley tertanya tanya asal aku nie sangat busy padahal dier tidak? erm,ini mungkin factor-factor dari 7 subjek yang aku amik untuk semester nie.

after midterm break pon aku akan sebusy macam nie. ada 2 midterm exam on a same day, got almost 4 assignment to pass up and end of this semester got mock meeting and also presentation.
after this all settle, hey my first year degree level is end up! can't wait to go more and more. hehe :)

owh ya! talk about this, last 2 weeks aku pergi career fair held by JACKIM in mmu cyberjaya campus. its sound weird kan suddenly aku pergi sana. ye la, mostly yang interested went there were final year student and also student yang odw pergi internship. aku pergi sana pon just nak tengok company yang join event tue. mana lah tau boleh bagi motivated untuk terus belajar anda belajar lagi.

ada 4 company je yang involved dalam event tue. rasa macam agak xbest la sebab most company yang datang its for engineering student. but, ada satu company yang membuatkan aku interesting untuk know more which is Toyota.

dengar la about half and hour brefing pasal toyota tue. its interesting walaupon pada 15 minutes yang pertama agak boring. nasib baik ternampak "abg toyota" yang jaga slide tue macam bley tahan. hehe. ok! aku dengar ye brefing tue bukan "usha" abg tue jerk eventho not 50 % of my mind focus during that tyme ngee~~.

one of the benefit is klu kerja kat situ dan mahu continue part time master, Toyota akan support. bukan itu saja, sesiapa yang keja kat situ akan dapat discount membeli kereta toyota. bley la pakai Vios lepas 2,3 bln keje. *dreaming!*

best kan? wah! alangkah bagusnya kalau dapat keje or internship kat situ. tengah berangan rangan nak wat practical kat sana. bley terus keje. sbb base on my major schedule, aku punya practical last then terus grad. owh tidak! yang paling penting, dekat dengan rumah!!
10 minute je bley sampai klu xjem la. nowadays, shah alam dah jadi macam KL tau! selalu jem. nie gara gara pembinaan highway Klang-shah alam la. kalau macam nie la berlaku, nampaknya hari hari kena pergi keje jln kaki la. uwaaaa!! *sob sob*

owh ye lupa nak mention, kat toyota pon offer student yang amik civil engineering course untuk bekerja disana. like my sister, along angah aku semua bley keje kat sana. tapi angah aku kata, susah nak dapat sebab toyota nak cgpa 3.0 above. haish! kena stdy betul betul la mcam nie klu tidak macam mana nk jumpa "abg toyota tue lagi.*sigh*


ada banyak story mory nak citer lagi. but i almost forget wut it is. hehe. short term memory lost la bak kata Dania dalam 'awan dania'. nati bila hard disk kite dah beli yang baru, kite share kat awk-awk semua keyh?

owh yeah, spm result release already. congrats tue SILENT for the great result. proud for you la.! tiba tiba rasa syg kan. hehe. :)

i went shoping petang tadi. bought some clothes for me, find some stuff and stuff.. wut stuff? you will know wut it is for my next post. wait ya!

and not forget, this post is for you Ain. thanks sebab selalu mengikuti perkembangan blog nie. i lub u la!! nati i belanja u kicap satu ye. kesian you sorg-sorg di EP. nati klu ada kicap, senang sikit you lepas geram kalau you tension-tension. muahaha :)

thanks also pasal haritue. really appreciate it for all your advice. not forget to cek nab also for her advice too. xdapat nak citer kat cek nab, hang dah sign out awal sangat la syg. anyway, thanks thanks and thanks. :)

sides notes;
RINDUrinduRindu kat Ceknab&Cekain!!!
you are really my besties forever and ever!
luvyou! muhaxx muhaxx!

2 comments:

nanie said...

eyra gatal!
ak ngadu katpacik zulkifli..;P

eyRaDaCuTeZzOnE said...

eh,kua ajar ye ko anak saad!
eden report kat kak nana(kakak ko)
padan muka hang! :)

Nuffnang Content