Nuffnang Header

Monday, January 4, 2010

Ayoh kembali ke sekolah!! Ayohhh!!

It's finally babe! Adik laki bongsu i dah form 1!! fuhhh, i dah semakin tua dan dia dah semakin membesar. dulu, teringin sangat nak tengok dia besar masuk sekolah menengah and now dia telah pon masuk sekolah menengah. i nak tengok the only one adik lelaki i act as a teenagers. yeah, dia dah cukup manja dan cukup kebudak-budakkan sekarang nie and now it is time to him to grow as a mature guy pulak.

dia always dengan my mom. everything nak tido ke apa mesti with my mom. and latelly, 2 days before school started dia dah kena sound dengan mama, along dan semua ahli keluarga i sebab dah besar pon still nak suruh orang teman pergi toilet la, pergi tido laa, pergi dapur laa.

erm, nak buat macam mana. dia seorang je anak lelaki dalam family i. bongsu pulak tue. perhatian semua diberi kat dia even bila jumpa relatives pon dorang bukannya tanya pasal i ke, adik i wana ke, wani ke tak, dorang akan tanya first is ABUZAR! " Abuzar mana? and blablabla"

pffttt, untungnye jadi anak tunggal lelaki kan.

petang tadi i pergi teman adik i masuk sekolah. actually, it was my first experience daftar adik sekolah. bestttt sangattt. sebab dah lama tak pergi sekolah, dah lama tak naik tangga sekolah, dah lama tak pergi kantin sekolah and blablabla. bila i tengok ragam budak-budak sekolah i rasa happy sangat sebab i teringat dulu macam tue la i masa sekolah. pemalu, rendah diri and now baru i sedar pengalaman kat sekolah merupakan pengalaman paling berhargaa yang i tak kan lupa.

dulu ingat lagi bila time sekolah i tak sabar nak habis sekolah sebab i benci dengan peraturan sekolah. nak buat itu tak boleh, nak buat ini tak boleh. haish geram. ye la dulu masa form 4 and form 5 i kan duduk hostel so bila minggu balik i la orang pertama yang packing beg awal-awal tapi bila tiba hari ahad je i la orang pertama yang resah gelisah. i tak suka balik hostel sebab i rasa i tak puas lagi duduk rumah. sigh

and now, bila i dah dapat apa yang i nak, sekarang i pulak rasa sekolah sanggatttt bestttt!! LOL

ok now, berbalik pada cerita adik i. mula-mula siap pakai baju sekolah semua and suddenly boleh pulak first day sekolah dia nak pakai baju nie kat dalam



pfffttttt, this is too much okee. ada ke nak pakai baju bola kat dalam. first day dah nak jadi otai. haish

Haaa, that's my little boyyyyyy ;)

introducing, Cik Wana! he's form 1 and she's form 2



Welcome to Sekolah Menengah Kebangsaan Seksyen 19!

boleh kire berapa kali je i jejak kan kaki kat sekolah nie. adik beradik i semua sekolah kat sini. starting from along, angah, wani, wana and now jaja pulak. i seorang je yang tersesat sekolah kat Sekolah Menengah Kebangsaan Seksyen 18. nak buat macam mana i seorang je yang agama influence yang lain tak da potensi. HE-HE

lagipon i sekolah kat SMKS18 pon until form 3 then i chaw duduk sekolah teknik. boleh pulak kan penat-penat i belajar aliran Arab alih-alih after form 3 i cakap dengan mama i nak masuk sekolah teknik. entah la i rasa i dah tak mampu nak carry subject arab untuk spm. lagipon kalau i proceed dengan aliran arab i bukan sahaja amik matapelajaran arab, i kena amik jugak subject al-quran al-sunnah la, tasawur la esh tak boleh, tak boleh.

result pmr i pon ada A's and B's je memang kompem-kompem la i masuk aliran arab lagi untuk form 4 and form 5 tapi i yang gedik tak nak. itu pon nasib baik application i nak masuk teknik diterima so i apa lagi happy laaa

bulan february je i dah chowww masuk teknik setapak so nak berkenalan dengan classmates 4 budi time tue pon dah tak sempat. entah dorang noticed i lagi ke entah tidak.

stop pasal i. sampai-sampai je tengok noticed board adik i dapat kelas apa


yeahhhhhh tue diaaa. kelas 1 satria

kakak bagi nasihat dekat adik

perhhhhh, idaman aweksss awekssss nieee

budak-budak semua berpusu-pusu beratur untuk masuk ke kelas masing-masing. and finally i tercari-cari jugak adik i duduk dekat mana then bila i dah tau i rasa macam nak tergelakkkkkkkkkkkkkk



seeee, dia duduk depan sekali. depan cikgu pulak tue. adik i masuk kelas lambat so bila dia nak cari tempat kosong kat belakang semua dah full yang tinggal dekat depan tue je. nak tak nak kena la duduk. i tau dia tak suka tapi i suka biar dia tak main-main dalam kelas nati










itu je cerita untuk hari ini
saya dengan ini melaporkan untuk buletin smks19











love,
eyRa

3 comments:

takmissdinner said...
This comment has been removed by the author.
qamaruluramaq.blogspot said...

wei malu nyer aku klu ade kakak antar g skola pastu tgkap2 gmbar ag.. he3 malu2

eyRaDaCuTeZzOnE said...

azwa, memang ramai gyler pakai beg macam tuee kat sekolah. trend skg nie beg kotak-kotak

qama, haha. adik aku pon dah cukup malu aku asyik tangkap gambar dia jee.

Nuffnang Content