Nuffnang Header

Sunday, February 8, 2009

big apple and pizza hut

smlm, as usual aku bangun pagi around 12++ ( actually dh bangun a lit bit awal, its just that bkk jerk mata terus online. then chatting sebentar with shila itu y agak lmbt) . after chating ngn shila mmg agak rush la memasak sbb tyme tue hari jumaat and for sure my mother balik awal.

nasib baik, masa aku bangun mama msg suh masak nasi goreng jerk. xda la complicated nak masak. sbb bahan semua dh ada.

Then, lepas je masak realise baju kat umah mama xsidai lagi. so, sementara menunggu mama balik cepat cepat la sidai kain. takut pulk dier membebel pulak. lagipon, rs mcm mls nak sidai sbb cuaca agak mendung. mcm xberbaloi je kalau sidai. nati nak kena kutip balik. tapi aku sidai gak la. kat tempat tempat y xakan kena ujan.

apa apa pon, aku kena sidai jugak kain. kire biar cukup syarat la. nati bila mama aku balik, dier mesti igt aku dh lama sidai kain. padahal, baru je sidai. hehe. brilliant xidea? muahahaha

tapi aku rs mcm xberbaloi je aku rush rush sidai kain and so on. sbb dh pukul 1 lebih, mama aku xpulang pulang lagi. agak tertanya tanya jugak la.

sementara menunggu ibunda tercinta pulang sambil sidai separuh baju didalm penyidai dlm umah, suddenly kwn aku kat setapak mizah kol. hari tue, aku ada kol dier nak wish burthday, tapi dier xagkat lak. pastue tiba tiba smlm dier kol. so, sembang la habis habis ngn dier.

actually, dier kol pon sbb tyme tue dier tgh break dan utk bertanyakan kat aku psl myspace. dier kata tiba tiba dier xleh nk post buletin. aku just suruh dier tukat pasword je la. mgkin ada org dh masuk acc myspace dier.

pastu berborak bla bla bla. ada one tue, si mizah cuba memperbodohkan aku sekali lagi. opss! bkn sekali lagi. agak byk kali la masa kat sekolah. dier ckp ngn aku, kat mmu xda ke student kena amik subj memasak?? aku mula mula mcm pelik la kan. kat mmu manada subj memasak. semua berkaitan ngn multimedia.

then, aku ckp la xda. aku tnya dier. kat poly kena ker? dier kata a'ah. setiap student kena amik subj tue. aku mati- mati percaya apa y dier ckp. tapi tyme tue 50-50 la. then, ada ke patut dier ckp "ko masih xberubah lagi ye,eyra" ceh! bengong pya mizah! aku percaya kot apa dier ckp. dh la dier ckp betul betul serious. xecpected la pulk dier mcm main main. aduuyaii!! kena lagi.

lepas je 20 minit bersembag ngn mizah, mama dh balik. rupa rupanya mama p amik along dr unisel. then, sambung pulk sembang ngn along. along ajak aku teman dier p beli buku. aku pon follow la sbb bosan plus aku pon nk usha buku kat sana.

after jerk cari barang along, tgk jam baru kol 4 lebih. nak balik umah rasa mcm xberbaloi je. sbb lepas tue nak kena amik mama balik dari keje. dh alang alang dekat. aku ajak along singgah big apple kat SACC Mall y baru bkk tue. then, beli la dlm 12 ketul donat utk org org kat umah.



actually, aku pon xtau asal tetiba aku nk mkn big apple. padahal, masa kua ngn shila,ili and dani dorg singgah gak big apple kat alamanda. igt nk beli. tapi tgk donat mcm byk krim lak. tapi masa kat SACC Mall xda pulk rs mcm tue. ini la dinamakan mengedik betul! haha :)


* yang dua gmbr big apple nie bkn ktorg pya. smlm sbb terlalu xcited, lupa pulk nk tgkp gmbr. bila dh tinggal 2 ketul, baru teringat*

mlm tue pulk, disbbkan duet ptptn bdk unisel dh kua, along belanja makan pizza hut. delivery jerk. sbb murah pluss dpt makan byk pluss cepat je dier antar. klu mkn kat kedai lambat gyler dpt, pluss dapat mkn pon sikit.



y bestnya kan, abg pizza hantar pizza naik kete satria kaler putihhh!! haha. agak pelik kan. abg tue manager pizza kat sec. 20. mmg agak pelik la kan pizza antar pakai own car. abg pizza ckp, xda spe nak antar. so, dier la antar. then mama aku ckp, nie boleh mintak naik gaji lebih nie. hehe.btw, aku tgk muka abg pizza tue mcm comey jerk. along dh ada no tepon dier. sbb dier kol pakai no hanphone.

anyway, lepas je mkn kenyang. aku check phone ada 2 m.kol. satu no rumah and satu lagi no hanphone. tanpa berfikir pjg, aku kol la no phone tue, mana tau kwn aku kol ke.. then aku tnyala,

aku : hello, tadi ada kol no nie kan
celcom user : haaa..??,nak ckp ngn spe?
aku : eh jap, tadi ada kol no nie kan
celcom user : nie pizza hut........

.............................................................


OH MY GOD
aku terus letak. rupa rupanya abg pizza tue dh kol aku dulu. aku igt dier kol no along. sbb aku bagi no phone along. tepon aku tinggal kat atas maleh nk p amik. xsangka lak dier kol no aku. haiyaa!! wat malu den jerk. itu la,msa nk kol xnk pikir.

anyway, ini la makanan aku smlm. banyak jgk la makan. mcm mana nk diet nie? ceh!!!

5 comments:

shila said...

pizza..nyum2..~

eyRaDaCuTeZzOnE said...

hehe :)

Atiqah Aman said...

big apple da ade kt sacc??
dats reallt gudd!!
i likee!!

-mmg ko mnggedik pn..haha

faz_e said...

nak makan gakkkk......

Atiqah Aman said...

ble lg ko nk blnje aku mkn pizza huh??
t leh ngorat abg satria tu skali ehh!!

Nuffnang Content