Nuffnang Header

Monday, January 5, 2009

Kenangan masa sekolah..

Yeepeee!!!harinie frst day sekolah tuk semua adik adik kite-wanny,wana and jaja. wana dah masuk form 1.tinggal jaja sorg je di sekolah rendah. wana pulak satu sekolah ngn wanny. kelas pon sama. kira junior wanny la.

Kat sekolah baru nie, mesti wana dpt ramai kawan kawan baru. belajar la berkwn ngn dorg semua tue. biar ramai kawan,barula hidup jadi fun. nati ngn kwn la masa utk kite bersuka ria,gelak ketawa,pergi kantin sesama,bergosiip gossiip.....LOL!

Apa apa pon kat sana nati wana jangan nak gediks gediks dengan lelaki pulak. wana bknnya leh caya sgt,berangan je keje nati. Oh ya! jangan pulak mengedik gedik ngn si jazlan tue. klu dier kacau wana,wana sepak terajang je dier. dier kan penah kata wana mcm lelaki. so,klu dier xleh lawan,wana ejek dier pondan.oraiittt????

Teringat lagi masa zaman persekolahan aku dulu dulu (wah!mcm dh tua pulak aku.padahal baru 2years tinggalkan sekolah). masa frst day persekolahan, mmg xcited semcam je. yela smua bnda baru kan-beg baru,pensil baru,kasut baru,baju baru. Yang xcitednya sbb nak berlagak ngn kwn kwn "aku ada barang barang baru!korg ada ker??" muahahaa!!

tapi bukan itu je reason xcited bila frst day sekolah, ada lagi antaranya masa frst day la tyme utk kite bergossip gosiip. ye la around 1 month xjumpa kekwn kan. byk story hott hott la nak citer. pasal si bedah tue,si minah tue...

Then,masa frst day sekolah gak la kite leh usha junior junior lelaki y hensem hensem tuk dijadikan adik angkat! wah gituuu!!. n tyme tue jugak la kite leh kasi worning sama bdk bdk junior pompuan supaya jgn nak mengatal ngn senior senior lelaki.. dorg dah ada gf ok! jgn nak kacau daun!!! junior wat cara junior ok!

*nie la cara senior senior wat keje bila kemasukan junior.Raggginggg tymeeee!!!
* semua nie kwn kwn aku la y worning,aku senior y baik. tgk dari jauh sajjah.ngeee~~~

Nie masa aku jadi senior kat sekolah teknik setapak. mmg best gyler la beb! xda sapa nak kongkong. nak wat samseng, wat la. janji jgn terkantoi ngn ckg and warden sudey. kitorg nak merendek kat kantin pon xda sapa y kesah. nak selempang tudung apatah lagi..

Cuma masa jadi junior la a lit bit xbest r. asyik kena kongkong je! nak wat itu xleh,nak wat nie xleh. tapi aku phm. senior nak lindungi kite jerk. tapi y bestnya masa junior,senior semua take care sgt sgt. masa tyme tue, aku pya dorm aras senior.

ingat lagi masa ada lelaki ceroboh aspuri. senior pya protection kat ktorg...,wah gyler bagus r.. mmg syg abis.. jaga pintu bilik ktorg,bagi nasihat semua..esh! syg r senior tyme tue!!!

ada gak r kdg kdg tue menci gyler ngn senior. kwn kwn aku la mostly benci. aku cool jerk. aku kan junior baik. maleh la nak wat hal. xmendatangkan faedah pon. lagi org menci ada la. aku xsuka market market nie. muahahaa!!!

itu kehidupan kat hostel. kehidupan masa dlm kelas pon best gak r. happenning gyler. dh la bising!! padahl bknnya lelaki y wat bising, pompuan pompuan nie ha...,mulut! xleh nak cover. ada je bnda nak ckp. ckgu marah pon sekejap je insaf.pastu wat lagi hal..gyler notty ktorg.

masa kat sekolah gak r aku selalu kena sakat. ye la,aku nie mcm mengada ngada cikit. bila kua pergi tandas ke then balik kelas aku ckp la "eyra commmiiinggg!!!" ada kepatut dorg ckp,"apa?eyra kambing".... bongok! nie keje pipah pa'ah semua nie la. mmg pekak badak. saja je nak jadikan issue..

masa ckg mc ke,ckg lmbat masuk kelas ke, mmg jadi rutin harian aku ngn oren la berjalan jalan kat bilik guru. sembang sembang ngn dorg. ckg ckg dlm bilik ckg tue pon sampi dh kenal ktorg. nie je muka y selalu ada kat bilik dorg. xda muka lain.sembag sembang ngn ckg best perk. dapat bergosip.hehe

apa apa pon, tyme sekolah la tyme y paling best dlm hidup aku. ngn kwn kwn gyler gyler. mmg best abis la. byk kenangan manis xlupa jugak pahit ngn dorg. gado gado semua,beysa la. pastu baik balik.

kenangan kat teknik la d most happening!! kat sek 18 xsgt. aku mcm xbergaul ngn kekwn tyme tue. rapat pon until now ngn wana,qaamrul,farouk. syg la korg sgt sgt. kwn smpi mati keyh!!

bebudak kelas 4/5 pedeq(05-06), aspuri dorm seroja and cempaka. korg mmg best!! thankz for coming into my life. make me more cheerful. syg triple gyler la kat korg!!!

xlupa jugak kat cikgu cikgu y paling aku syg. ckg rozita, walaupon ckg sgt garang,suka cubit ktorg...,ktorg semua syg kat ckg. terima kasih sbb dah byk ajar ktorg accounting!! tanpa ckg,ktorg xkan berjaaya until now..thankz alot,cikgu!

uwwwaaaa!!!!
nak sekolah balik!! dulu masa sekolah,gatal gatal ckp xsabar nak abis sekolah.sekolah bosan la,itu la,inie la... then,bila dah abis sekolah gatal gatal rindu kat sekolah lak. tue la dulu msa tyme sekolah,ckp ikut emosi. xhingat dunia. ha!Nie padan muka aku!! :(

4 comments:

Anonymous said...

owh eyra.pe yg ko ckp tu tersangatla btul.d msa aku syg cnior sgt,d msa aku menci cnior sgt!terbaeekk punye!-aretique

eyra89 said...

eleh,
y senior ko syg bangat tue mesti kak zafirah kan
ye la kak zafirah je tyme tue bertakhta dihati
hehe :))

GossipGurls said...

alamak.kantoi!hee.
mstila syg bgt dot!
slain k.zaf,k.farah n adela yg baek2!ko lak ngn sape eh?
xigtla.

eyra89 said...

aku byk scandal
tapi klu afficaly kakak angakt.
kak laily aka leleq
hehe :))

Nuffnang Content