Nuffnang Header

Sunday, September 4, 2011

Bukit Bendera

Disebabkan jalan jalan Penang di bulan puasa, masa untuk makan makanan sedap orang Penang jadi limited. Especially bila stay hanya untuk 1 night :( Sampai Penang tengahari check in hotel then rest tunggu waktu berbuka pukul 6 baru gerak pergi Nasi Kandar Line Clear.



Esoknya, lepas sahur destinasi pertama dan terakhir yang dituju adalah Bukit Bendera! Pergi awal pagi tak ramai orang. First trip yang naik masa tu pukul 9 pagi. Ingatkan tak dapat naik sebab Penang hujan lebat malam semalam sampai ke pagi. Nasib baik rintik rintik je. So hajat nak naik Bukit Bendera selepas beberapa kali tak dapat naik sebab tutup *wrong timing* akhirnya berjayaaaaa! Believe it or not, last naik masa kecik kecik dulu. Time tu adik adik tak wujud lagi :)



















Pergi beli cenderamata



Beratur depan sekali masa nak turun cable car semata mata nak chop tempat best hiks



dan akhirnyaaaaaa, dapat jugak tempat best :)


video



Kesimpulannya, Bukit Bendera dah banyak berubah. Banyak kemudahan tersedia. Jalan pon dah di taraf menjadi lebih besar dan cantik. Ada masa jalan Penang jangan lupa pergi Bukit Bendera ya! Oh ya, cable car disini tak se scary cable car di Langkawi :)



P/S: Banyak lagi gambar. Facebook je la eh?

No comments:

Nuffnang Content